İlkel çağlardan beri insanlar, duygu ve düşüncelerini ifade etmek amacıyla el yapımı mücevher takılarını, silahlarını, kap kacaklarını, mimarisini ve araç gereçlerini çeşitli bitki ve hayvan figürleriyle, geometrik şekillerle ve buna benzer ögelerle süslemişlerdir. Bu süslemeler kabartma, oyma ve heykel tekniği kullanılarak yapılmıştır.
Tamga Kuyumculuğun kendisine misyon edindiği Anadolu uygarlığında da bu kültürel ögeler bütün zenginliği ve ihtaşamı ile yoğun olarak kullanılmıştır. Ülkemizin müzelerinde ve ören yerlerinde bu zengin kültürel mirastan beslenme imkanına sahibiz. Bu köklü mirası insanlığa tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak sorumluluk ve bilinciyle Kutlay Tansel SUSAM da eşsiz mücevher tasarımlarını bu ögelerden esinlenek yorumlamıştır.
Tamga, benzersiz el yapımı mücevher tasarımlarında heykel, gravür ve kabartmaları uygularken bu tekniklere uygun her türlü değerli ve yarı değerli taşları, abanoz, kuka, balsam gibi ağaçları, fildişi, mercan, kehribar ve çeşitli boynuzları pırlanta ve değerli madenlerle kombine ederek zengin biçimde kullanmıştır.
Mineleme, süsleme sanatında çok özel bir yere sahip zarif bir sanattır. Tamga Kuyumculuk el işi mücevherlerinde bu zarif sanata da mümkün olduğu oranda bolca yer vermektedir. Tamga mücevherlerinde üç tür mine kullanılmaktadır.